Blog,  Meditation / Mindfulness/ Healing you,  Yoga för själen

Vinterns yoga och meditation!

Det nya året har just startat . Och det finns många tankar om det förra årets förändringar och förra årets nyårs löften. Många har tankar om att de vill förändra sitt liv och förändras i det nya året. Har du hunnit tänka eller fått din första intuition ännu ?

Låt din alldeles egna intuition vara den hjälp du behöver för att skapa förändringar/förändringen som du så önskar.

Vi befinner oss mitt upp på den mörkaste perioden på året. Dagarna är korta och ljuset infinner sig bara några få timmar per dygn. För många av oss så innebär det att vi befinner oss inomhus och får inte den dagens ljus som vi verkligen behöver , även om vi kanske vet att dagens soltimmar just nu är mycket korta. Covid -19 har ju gjort oss ännu mer isolerade än vad som annars vore en vanlig vinter. Precis som i naturen går I vintervila så går vi människor också i vinter vila. Och behöver många kanske mer tid för återhämtning och som sagt ännu mer nu än förr / tidigare. Vi behöver också gå in och landa i stillhet och få möjlighet till att ladda batterierna mer och oftare än tidigare år.

Det finns mycket vi kan göra för stötta kropp och sinne för att må så bra som möjligt på vintern.

Yoga under vintern.

Även om du mest vill ligga kvar i soffan och mysa med en härlig filt så finns det en poäng med att utföra yoga även under vintern.

Fördelar med yoga på vintern;

Förbättrar din mentala hälsa- studier har visat att regelbunden yoga praktik kan göra att man mår bättre. Yogan kan bland annat minska deppression och känslan av stress.

Ökar cirkulationen i kroppen och värmer kalla händer och fötter. Yoga får igång blodflödet ordentligt och sprider då värmen runt i kroppen. Ett tips är att göra sol hälsningen , som kommer här nedan.

Stärker ditt immunförsvar- yoga påverkar kroppen på många sätt. Bland annat stimulerar många yoga positioner njurar och lever samt sänker stress nivån i kroppen. Det I sin tur stärker immunförsvaret.

Den fysiska yogapraktiken hjälper oss att skapa värme inifrån när kylan trängs på utifrån. Ett fint flöde som skapar värme i hela kroppen är sekvens som kallas Solhälsning.

Solhälsning ( surya namaskara)

Håll gärna varje position lite längre än första för att sedan göra 2-3 varv i flöde. Andas in = AI , Andas ut = AU

Gör så här;

Stå längst fram på mattan med fötterna höfrbrätt isär. Sträck upp genom kroppen och låt handflatorna mötas framför bröstet.

AI och förläng armarna över huvudet- AU och fäll kroppen fram över benen.

AI kliv bak med höger foten, lyft bröstet framåt – AU och kliv bak med vänster fot till stående hund, fötter höftbrätt , händer axelbrett , sittbenen lyfter . Förläng genom ryggen.

AI och förflytta vikten framåt till plankposition , alternativ ; låt knäna få landa ner i mattan – AU och böj på armbågarna och sänk dig ner på mattan.

AI och öppna bröstet samtidigt som axlarna dras bakåt , skulderbladet dras in mot varandra och nedåt i ryggen. Pressa fotryggarna mot mattan och aktivera benens muskler – AU tillbaka till stående hund.

AI och kliv fram med höger fot mellan händerna- AU och kliv fram med vänster fot till en framåtfällning.

AI och rulla upp genom ryggen. Ta armarna över huvudet, låt handflatorna mötas – AU och sänk händerna ner framför bröstet.

Upprepa sekvensen och alternera så att du varannan gång kliver med höger,respektive vänster fot.

Gör sen en vilo position tex ; fjärilen med stöd. ( Supta badha konasana);

Efter dina solhälsningar, tillåt dig att lägga dig i denna välgörande position. Lägg dig ner över en liten större kudde eller ihoprullande filtar. Låt armarna öppna ut mot sidorna eller låt dem vila över huvudet samtidigt som du tar tag med vardera handen om motsatt underarm/armbåge. Böj på knäna och dra in don så nära rumpan som möjligt, låt knäna falla ut åt vardera sidor och fotsulorna mötas. Stötta gärna upp med något under knäna om det känns för mycket i höfterna.

Comments Off on Vinterns yoga och meditation!

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️