Blog,  Naturens läkande krafter!

Tusenskönan!

Denna söta blomma finns nog på allas gräsmattor , den räknas också in som ett ogräs , själv gillar jag den och blir lite ledsen faktiskt när jag klipper gräsmattan och den försvinner i komposten.

Tusenskönan har användts och varit kända för sina läkande egenskaper sedan 1500- talet i Europa.

Det är den lilla blomman som har den läkande effekten.

Appliceras den på utvärtes sår så har den både antiseptisk och antiinflammatorisk effekt.

Blomman stimulerar även blodcirkulationen så den är super att använda på blåmärken.

Man använder dock denna blomma oftast som dekoration på tårtor , soppor , sallader och gratänger.

Enligt gammal folktro så skall man äta upp de tre första tusenskönorna man såg komma upp på våren. Det sägs att den skulle skydda mot tandvärk resten av året.

Den går också att använda som boost efter vintermånadernas förlorade vitaminer. Tugga i dig en liten dos av denna vårprimör.

Min gräsmatta full med vackra tusenskönor !

Låt naturen vara en del av ditt liv och låt dig se det vackra som faktiskt finns i alla växter och tom i ogräs. Ta dig tid att plocka dessa olika ogräs som jag nämnt.

Ta fram din bok och rita av maskros, kirskål och tusenskönan. Lägg en blomma från varje växt emellan bladen i din skrivbok och låt de sparas och torkas.❤❤❤

Comments Off on Tusenskönan!

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️