Blog

Tarotkorten betydelse!

Jag använder både den vanliga tarotleken men också den som kallas änglakort och ärkeängla kort.

Men mest änglakorten och i den som precis alla andra andra kort så finns den stora arkanen som består av 22 kort.

Dessa 22 kort beskriver viktiga och betydelse fulla händelser i vårt liv. Samtidigt så representeras de olika stadierna emellan barndom och ålderdom.

Den traditionella tarotkorten är numrerade vilket också änglakorten är men i änglakorten så följer en ärkelängel med och ha ett extra budskap.

O är drömmaren

1 är magikern

2 är prästinnan

3 är kejsarinnan

4 är kejsaren

5 är enhet

6 är de älskande

7 är vagnen

8 är rättvisa

9 är eremiten

10 är lyckans hjul

11 är styrka

12 är uppvaknande

13 är frigörelse

14 är balans

15 är ego

16 är livserfarenhet

17 är stjärnan

18 är månen

19 är solen

20 är förnyelse

21 är världen

Som ni ser så är kortens namn enkla att förstå genom att bara läsa vad de heter. Dess betydelse har med dessa första ord. Men får att kunna få en bra och korrekt läggning så behöver man känna och kunna alla korts olika djup.

Varje kort har också varsin ärkeängel beskriven med/ på korten.

Sen har vi också lilla Arkanan som är de fyra olika elementen , eld , vatten , luft och jord. Det är 14 kort i varje element och de börjar med ess och slutar med kung, som vilken vanlig kortlek som helst.

Lilla arkanen speglar vårt dagliga liv de klädda korten ; page ,riddare ,drottning och kung symboliserar antingen en situation eller en person. Sen har de numrerade korten olika situationer , tillämpade råd , ekonomi, kärlek, arbete , studier ja alla de behov och önskningar vi bryr oss om och dess olika betydelser.

Även om lilla arkanen har bara 14 kort per del så blir det sammanlagt 56 att hålla reda på och kunna veta och känna in vad de betyder och står för.

Intressant eller hur?

Comments Off on Tarotkorten betydelse!

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️