Blog,  Meditation / Mindfulness/ Healing you,  Naturens läkande krafter!

Sover träden?

Ja det gör de faktiskt , ett par finska forskare har upptäckt detta fenomen. Träden låter sina grenar slappna av på natten. Forskarna tolkade det som om träden tog en tupplur. Silverbjörken var ett av träden de studerade på , silverbjörkens grenar och blad sjönk ner ca 10 cm nattetid. Men precis innan soluppgång så sträckte den upp sig igen. En av forskarnas tolkning var att eftersom att grenarna precis innan solen gick upp sträckte på sig drogs slutsatsen att träden har en egen inbyggd dygnsrytm.

Ta dig ut på dagtid och välj ett träd , ta ett foto på trädets grenar. När det är natt ta sig ut igen och ta ett nytt kort på samma träd och på samma punkt som tidigare. Jämför korten: har trädets grenar och blad sjunkit ihopa?

En annan övning du kan göra är ; slut dina ögon , och föreställ dig att du är ett träd. Känn att du har långa rötter under jord som växer upp och Känn din egna stadighet. Håll ditt huvud högt och stabilt , tänk dig att det är precis som det står under natten , låt varje muskel slappna av genom att släppa lite på kontrollen.

Denna övning kanske känns konstig och löjlig men tänk på att detta är en form av meditation. Ställningen trädet finns också som yoga position. Jag lovar att när du väl gjort denna övning så kommer du att må bättre.

Comments Off on Sover träden?

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️