Astrologi , stjärntecken och kosmos!

Solen!

Detta är helt klart den viktigaste och största himlakropp i vårt solsystem, och kallas på grund av äldre tankar och föreställningar för planet inom astrologin.

Den varmaste och den viktigaste i vårt solsystem.

Förr i tiden trodde man att alla planeter sände ut ljus , och att solen sände ut det allra starkaste. Och att de andra planeterna kretsade runt solen och inte runt jorden det visste man inte heller, i alla fall inte i de antika kulturerna och forntida kulturer.
På samma sätt som planeterna kretsar runt solen, kretsar planeternas astrologiska positioner kring solpositionen. Solpositionen är viktigast i horoskopet, och det är oftast denna som folk associerar med horoskop. Det är Solen som man utgår ifrån i horoskopet och den ger personens identitet och livskraft. Solen symboliserar medvetandet och lägger grunden till personlighet och vem man blir och kommer att vara.
De andra planeterna är från en utgångspunkt ifrån Solen. Då det undermedvetna kommer ifrån Månen som centrum så är Solen den medvetna motpolen som står för den fria viljan och dina innersta avsikter. Tidsaspektsmässigt styr Solen nuet och handlingar i nuet medan de andra planeterna främst symboliserar framtida möjligheter, drifter och känslor.
En starkt placerad sol i horoskopet indikerar ett starkt självförverkligande, styrka och mod. Men enbart med kraft och tapperhet kommer man ingen vart, i horoskopet måste det också finnas krafter från andra planeter.

Nyckelord: identitet, livskraft, energi, vitalitet, lejon, guld, fader och söndag.

Gudomar: i äldre religioner har ofta solguden en framstående plats, ibland är han till och med den ende guden. Apollon och Helios är båda en slags grekiska solgudar, latinska Sol är inte av en slump namne med fornnordiska Sol. Keltiska Lugh har klara likheter med Apollo. Jul/nyår firades förr för att helga solbarnets, det nya årets, födelse.

Livsperiod: människolivets fjärde period från 23 till 41 års ålder.

Människokroppen: vitaliteten och växandet, ryggraden, hjärtat och blodcirkulationen.

Yrken: ledaryrken, domare, religiösa ledare, bankirer, juvelerare och skådespelare.

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️