Blog

Rainbow mother

Pallas Athena som tillhör elementet luft. Athena föddes enligt legenden från Zeus huvud som var hennes far.

Hon är symbolen för den feminina visdomen. Men hon är också mycket sårbar. När hon föddes så bar hon en rustning. På rustningens bröst så fanns det en bild på en drake den som kallas Gorgon Medusa.

Hon var pappas lilla flicka.

Men om vi går längre tillbaka i tiden så var hon redan född men då som ormgudinna vid namn Neith. Också där var hon symbolen för visdom men hon var också väktaren för alla profetior. Detta var tusen år tidigare och I Libyen.

På Kreta var hon den som gav beskydd åt alla samhällen ,bostäder och palats. Men vid namn Lady of Anthana. Hon hade ett speciellt emblem som föreställde en fågel och en orm.

Pallas namnet tillkom senare pga att Athena hade en krigisk sida. På berget Olympus så var hon hyllad.

Dock så skrev grekerna om Athenas historia genom att berätta om att hon dödat sin styvsyster. Dock genom olycka men därav tagit systerns namn Pallas. Och legenden säger att det var för att hylla sin syster efter hennes död.

Hon gjorde också en avbild av sin syster på sin rustning och denna rustning/brynja sade ha beskydd och magiska egenskaper.

Men den sanna Athena är feminina visdomens gudinna och hennes syfte är att skydda hem och samhällen. Hennes viloplats finnes i Vestas tempel enligt legenden.

Hon skyddar dig mot att inte få rätt att tänka själv. Hon är din kreativa sida och ger dig förmågan att både använda hjärna och ditt hjärta. Hon är också en väverska som knyter och väver ihopa Universums mentala väv.

Ormen , ugglan och svärdet är hennes symbol.

Man kan tro att hon är aggressiv men hon skyddar bara de sina. De hon älskar. Hennes mantra är rättvisa och allas rätt till lika värde.

Vi använder alla vår sk Athena sida , vid tillfällen som du behöver slåss för dig själv eller nån annan. Våra livsval utmanas av henne.

Dock så är Athenas värsta rädsla det faktum att hon inte vill bli kallad galen eller ifrågasatt.

 

Comments Off on Rainbow mother

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️