Blog,  Sorg

Om din sorg varar länge?

Om din sorg inte går över under lång tid så kan det tyvärr blivit en deppression, sorg och deppression går faktiskt hand i hand. Gränsen dom emellan är hårfin.

Är du ledsen och gråter och detta pågår mer än 6 månader , har låg självkänsla, allt känns meningslöst och hopplöst. Världen har blivit mörkare och mer grått. Kvarstår dessa känslor så finns det en risk att från traumat och dess sorg har övergått till en deppression.

Psykologer brukar avvakta en tid innan de kan sätta en diagnos, det behövs ett tidsperspektiv för att kunna utröna vad du har.

Det är helt normalt att vara ledsen en dag , två dagar, 1 vecka eller 2 veckor men om du känner likadant och ingen bättring efter 2 – 3 månader då kanske du behöver ta en kontakt med en kurator eller psykolog. Att må dåligt utan bättring är en dålig situation.

Vi kan se att skillnaden mellan sorg och deppression är anmärkningsvärda, även om det ena kan gå över gränsen till det andra. Man kan ha symptom från båda sidor eftersom gränsen är hårfin. Men det är ändå en stor skillnade mellan dessa två.

Befinner du dig i sorg så kanske du inte behöver en kontakt med vården för att få en behandling utan det kan räcka med att du har nån att bolla tankar med och ha nån som förstår och lyssnar på dig och guidar dig utifrån ditt mående.

Men hamnar du i en deppression så kan du behöva terapi och behandling , för att så bra effekt som möjligt och få dig att återgå smidigt till dig själv.

Befinner du dig i sorg så är familjen och byte av miljö nåt att som kan räcka.

Men I deppression är det lite annorlunda , sorg skiljer sig från deppression på ett sätt men kan ändå vara länkad med liknande tankesätt.

Denna förvirring kan bero på att vi har en grund etikett i ordet deprimerande och även utbredd användning av ordet deppression. I det fall där det är sorg så så är det bara ord men vi tror att dessa ord är sammanlänkade och denna felaktiga användningen av begrepp skapar tvivel i oss och vi blir förvirrade i vad som är vad.

Comments Off on Om din sorg varar länge?

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️