Blog,  Naturens läkande krafter!

Ogräset ,naturens mirakel!

Nu kanske ni tycker att jag fastnat i ett ogräs tänk men det finns faktiskt så mycket att använda ogräs till och jag känner att vi ibland är lite för dåliga och hastar oss genom att rensa bort ogräset.

Visst det sprider sig men som allt i naturen så är faktiskt nödvändigt. Jag har nämnt maskros och brännässla och nu kommer jag till det som kallas Kirskål.

Denna växt kan tyvärr över hela din trädgård men det finns faktiskt nåt som är bra med den. Den goda nyheten är att Kirskål går att äta. De späda bladen , alltså innan de går ut i blom smakar inte bara gott utan den går att använda precis som romarna gjorde och användes mot gikt och artros.

Ett gott recept är att göra en pesto.

Mixa väl rengjorda och sköljda Kirskålsblad ca 80 gram med 50 gram pinjenötter, samt 50 gram parmesan, 1.5 dl olivolja och två vitlöksklyftor.

Mixa det så det är som en god pure. Denna pesto kan du använda till spagetti eller annan pasta. För ett hälsosamare alternativ använd pasta som är gjord på dinkelmjöl eller gör en god sallad och ringla peston över.

Kirskålsblad!
Kirskåls pesto!

Det finns fler recept att fram , både omeletter , pajer och gratänger .

Det är ju suveränt att man använda dessa irriterande ogräs till nåt bra.❤

Comments Off on Ogräset ,naturens mirakel!

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️