Blog,  Meditation / Mindfulness/ Healing you,  Naturens läkande krafter!

Nattens djur!

De flesta djur är mest aktiva om dagen , men vi hat de djur som helst visar sig i skymningen och nattetid. Tidig morgon kan man också träffa på dom. När skymningen kommer så tittar de fram från sina gömställen. Hjortar , rådjur, harar , älgar, tvättbjörnar är bara några av de arter som finns därute genom natten.

Sen har vi också den mest igenkännande och det är ugglan. Men det finns faktiskt ugglor som bara visar sig på dagtid. För att se vilken uggla som är dag eller natt djur så kan du se det på deras ögon. Är det en uggla som är aktiv på dagen så har den gula ögon , är det en uggla som är aktiv vid skymningen så har den orangefärgade och är den aktiv på natten så är de mörka.

Vi har också fjärilar och insekter. Vissa anser att nattfjärilar är tråkiga och trista men faktiskt så finns det en mycket vacker fjäril vid namn och släkte : Auotomeris. Den slår ALLA och överglänser alla deras solälskande släktingar.

Sen finns det vissa små insekter som skalbaggar , gräshoppor och flugor som bara. aktiva nattetid. Där är det viktigt att komma ihåg att vår utebelysning inte är ok. De behöver mörker och till ytterst liten del belysning för att må bra. Både växter och nattdjur behöver mörkret för att göra sin grej. Ska du ändå ha utebelysning välj då belysning i dämpade sken och dämpande färger. Vitt ljus är helt no no.

Andra nattfenomen är eldflugor och lysmaskar, dom är faktiskt helt magiska. Ta tex honorna de lyser för att attrahera en partner , larverna lyser för att skrämma iväg rovdjuren. Eller ta vissa av eldflugorna som blinkar med sitt ljus för att kommunicera med varandra. Och sen har olika djurarter olika ljusmönster.

Helt otroligt fräckt och häftigt. Tänk vad lite man vet egentligen… dessa små vackra fenomen och ting skall vi vara rädda om.

Precis som nattdjuren så finns det människor som är nattmänniskor, ibland så kan även en dagmänniska få sina bästaste och mest kreativa idé på natten. Därför är inte all natt vakenhet berodd på oro , utan idéer kommer upp som mest när hjärnan är nervarvad. Streta inte emot detta om detta skulle uppstå , framförallt om du vet att du kan ta igen tiden på nästkommande dag. För då är det bara att gå upp, se nattens flow som en njutning och skriv ner dina idéer.

Comments Off on Nattens djur!

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️