Blog,  Naturens läkande krafter!

Nattens blommor!

Som jag tidigare berättat så finns det blommor som följer dygnets alla timmar och det finns ju också då enbart nattens blommor. Deras namn är Änglatrumpet ( Brugmansia arborera) , Skogskaktus ( Hylocereus undatus) , Spikklubba ( Datura stramonium) , Jättenäckros ( Victoria Amazonica) , bla.

Men det som är slående i likhet mellan dessa olika blommor är deras vita och stordådliga blomsterprakt. Dessa med annat namn; månskensblommor , öppnar sig vid månskenet inträde och de sprider också en kraftfull doft för att locka till sig bla natt fjärilar. Men också större djur som fladdermöss.

Dessa blommor är tyvärr oftast giftiga och som änglatrumpet och spikklubba ofta förväxlas så är deras gemensamma doft otroligt god.

Kaprifolen som ej är giftig doftar också intensivt på kvällarna och också den lockar till sig pollinerande natt fjärilar.

Övning ; ta en lugn sommar promenad en sommarkväll , dofta på alla de blommor som du upptäcker.

Der finns tom vissa botaniska trädgårdar som öppnar sina dörrar på sommarkvällar för att man skall kunna se tex jättenäckrosen och dess gigantiska blad. Varje näckrosblomma är bara utslagen ett par timmar max 2 nätter i rad.

Natt 1 så är blomman vit och har en doft av färsk ananas , natt 2 är blomman rosa men doftar inte längre lika mycket, doften är så otroligt mycket svagare än som på natt 1.

Övning; Tänk ut en idé om en berättelse om månskensblommorna där de finns med i handlingen.

Det finns så otroligt många poeter och författare som månskensblommorna inspirerat i deras poesi och berättelser…

Comments Off on Nattens blommor!

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️