Blog,  Yoga för själen

När och var du bör utöva yoga!

Yoga skall vara behagligt , så det är viktigt att ta sig an yogautövande med äventyrslusta, bestämda avsikter och respekt.

En speciell plats!

Hitta en riktigt speciell plats , för yogapasset är din egna tid – en timeout från allt. Se till att det är någorlunda tyst och lugnt där du skall utöva den. Platsen bör vara bekväm. Rummet bör vara luftigt. Lägg din yogamatta mot en dörr eller ett fönster. Om du är utomhus bör vädret vara behagligt. Vänd dig bort från solen , helst mot ett träd eller vattendrag. Det viktiga är att du känner ett lugn på den platsen du väljer.

En speciell tidpunkt!

Den bästa tiden att utöva yoga är tidigt på morgonen eller tidigt på kvällen. Det finns speciella övningar för olika tidpunkt.

Ett speciellt sätt !

Det är bäst att utöva yoga på fastande mage. På morgonen kan du bara dricka ett glas varmt vatten med lite citron i när du gått upp. Det är bäst att vänta 2-3 tim efter en måltid , men vissa övningar kan göras efter en lätt måltid.

Speciella kläder!

Det är viktigt att du har bekväma , rörliga och lätt tyg. Du behöver inte köpa nåt nytt utan ta det känner dig bekväm i. Ta av smycken och andra metall föremål så du inte skadar dig.

Du behöver;

Det enda du behöver är en handduk, en yoga matta och en kudde. Jag rekommenderar varmt en yogamatta som är lite tjockare än standard ca 0.5 cm så att det är bekvämt. Och framförallt om du har fysiska problem som tex artros , ont i rygg eller andra problem.