Astrologi , stjärntecken och kosmos!

Månen!

Månen är Solens motpol, och då Solen står för människans identitet och ande, så står Månen för de undermedvetna delarna av personligheten och själen.

Månen associeras med känslor, instinkter och mottaglighet. Mottaglighet, på samma sätt som Månen absorberar Solens ljus. Solen är dagen och Månen natten, deras funktioner kompletterar varandra.

I födelsehoroskopet är det viktigt att Solen och Månen har en harmonisk relation för att känsla och vilja skall kunna samarbeta. Förmågan att ta intryck och att bedöma våra upplevelser hänger ihop med Månen, det finns en direkt koppling till lynne och sinnen.

Trygghet är också en viktig associering och detta dels då man ser Månen som en beskyddande moderssymbol, men också som nattens trygghet. Moderligheten är inte bara moderns utan också de beskyddande eller moderskänslor som alla människor bär på.
Om Solen är stark och Månen är svag i horoskopet, så kan personen ha problem med att balansera sina egna önskemål med omgivningens. Han kan ha problem att samverka med andra och kan till exempel verka dominant. Om tvärtom Månen är stark men Solen svag så kommer personen få många chanser i livet och många vänner, men han kommer sakna den energi som krävs att utnyttja sin situation.

Nyckelord: instinkt, lynne, mottaglighet, själ, fruktbarhet, katt, hund, silver och moder.
Gudomar: inom mytologin brukar Månen vara Solens maka, syster eller dotter. Fruktbarhetsgudinnor som romerska Ceres, grekiska Diana och Demeter men också jungfrur som Astarte, Vesta och Maria kan förknippas med Månen. Fornnordiska Måne är syster till Sol.
Livsperiod: Månen härskar över de första fyra åren. Då är barnet helt beroende av sin moder.
Människokroppen: kvinnliga organ och magen, menstruationscykeln och andra biorytmer.
Yrken: yrken som har med barn att göra, men även sjömän, fiskare och försäljare av drycker.