Blog,  Naturens läkande krafter!

Lite kuriosa om vår natur…

Saker vi kanske inte tänker på eller vet?

Våra träd ; framförallt träden i stan är viktiga för vår miljö. De bidrar till att förbättra luftkvaliten, har en kylande effekt på våra gator , reglerar vattenflödet, minskar koldioxid utsläpp men framförallt får oss människor att må bättre. En del av träden är faktiskt mer gamla än vad man kan tro. De kan ha befunnits här innan staden blev en stad med bilar och hus.

Ex på vissa trädsorter ;

Ett av de mest vanliga och populära stadsträd är Plataner , de är inte bara vackra utan de har en funktion och den är att stå emot föroreningar. Dessa träd släpper den gamla barken när den är dålig och skadad av föroreningar. Därför har stammen en vacker variation och fascinerande lapptäcke som går i vita , beiga och bruna fläckar.

En bra meditations övning är att meditera i va 10 min , andas med lugnhet och jämnhet , finn ro och projicera alla dina negativa tankar på att precis som detta träd gör och det är att låta de negativa falla ner precis som barken.

Plataner i stan!

Ett annat träd som är mycket tåligt är Ginkgo eller med ett annat namn : kinesiskt tempelträd. Detta träd klarar både extremt väder och föroreningar. Ibland kallas det för ” levande fossil”.

Och detta pga att de hittat fossiliserade Ginkgo blad som växte för 250 miljoner år sedan. I Kina finns det äldsta exemplaret och det är 3500 år gammalt.

Det ni är helt otroligt.

Gingko bladen har en solfjäder form som är mycket vacker och omtyckt. Under hösten får dessa blad mörkt gul vacker färg.

En vacker gul alle av Gingkoträd!
Dess vackra solfjäder formade bladen!
Comments Off on Lite kuriosa om vår natur…

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️