Blog,  Magi,  Meditation / Mindfulness/ Healing you

Liknelsen med Törnrosa

Åter till sagan om Törnsrosa den gemensamma kärnan med Eris och den 13:e fen.

När de Trojanska krigen började så var det ett bröllop som firades. Eris blev inte bjuden. Av ren hämd så såg hon till att ett gyllene stort äpple kom in på festen.

På äpplet så fanns det en text : med orden till  den allra vackraste. Detta äpple skulle självklart ha varit brudens men det blev ett kaos när Athena , Afrodite och Hera inte kunde låta bli att slåss om den titeln.

Männen lade sig naturligtvis sig i detta bråk. De ville att valet skulle vara till deras fördel. Och då med pengar och kvinnornas gunst.

Afrodite var den som var mest ivrig att vinna detta vad och då gjorde hon så att sköna Helena blev tvingad och lovad till en man som inte var hennes make.

Dispyten gick inte att lösa och detta blev början till kriget.

Vem fick skulden för detta krig?

Den stackars hämdlystna Eris blev skurken.

Var det hennes fel?

Ja det kan man ju fundera över. Men om bruden fått äpplet så hade detta aldrig skett.

 

Comments Off on Liknelsen med Törnrosa

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️