Blog,  Naturens läkande krafter!

Kreativitet och natur!

Vi har tur som bor i Sverige , mycket beror på vår vackra natur , vår grönska och våra blommor och träd.

Det som vi flesta inte tycker om är ogräs , själv gillat jag faktiskt vår maskros , visst plågsamt envis med långa kraftiga rötter. Men dess gyllene gula färg är så otroligt vacker. Maskrosen är inte bara vacker den är också mat till larver som sen utvecklas till natt fjärilar.

Nattfjäril!

Vi har också ett annat ogräs och det är brännässlan och nu tänker ni säkert : usch den som bara bränner och gör ont.

Men brännässlan är också viktig den är faktiskt barnkammare åt många olika fjärilsarter. Där de lägger sina ägg.

Det du kan göra är att ta på dig ett par handskar och kolla efter brännässlor , och leta efter spår på bladen gjorda av larver. Se om du kan hitta ett sidentält på bladet , det ligger som en hinna över larven och är dess beskydd.

Dessa ogräs är inte bara viktiga för naturen utan man kan faktiskt använda både maskros och brännässla som nyttiga råvaror i köket.

Gör en omelett eller en wok och lägg ner antingen maskrosblad eller brännässel blad. Glöm ej handskar när du plockar nässlorna och skölj både maskrosblad och nässlor ordentligt och dubbelkolla så du inte finner larver eller sidentält.

Jag lovar att det är supergott❤️

Maskros omelett!
Comments Off on Kreativitet och natur!

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️