Blog

Hur gör man sin midsommarkrans?

Jag kommer i detta inlägg visa med bilder och text på hur du på ett enkelt sätt kan binda din egen krans.

Först och främst behöver du nån form av lite hårdare tråd , jag brukar använda en lättare stål tråd som jag använder i trädgården.

Finns i de flesta större mataffärer.

En avbitartång som du kan använda för att kapa av tråden. Har du inget sånt verktyg så funkar en stabil sax.

För att få grönska i din krans ät det lättast att använda björkens grenar och blad , eftersom de är mycket böjliga. Jag har dock användt grönska från vårt körsbärsträd.

Kransens bas.

Rulla ut ståltråden och forma en cirkel, testa på ditt huvud eller på det huvud som skall bära kransen. Lägg till ett par cm eftersom när du börjar linda runt björkgrenarna så blir omfånget mindre. Gör så att det blir två cirklar ,för att få stabilitet. Låt en en bit av ståltråden vara kvar när du gjort cirklarna.

Ståltrådens bas

Nu när dessa delar är klara så kan du börja binda själva lövverket. Du tar en gren i taget och lindar den runt stål kransens bas , fortsatt lägg på grenar och blad runt kransen tills den är rund och jämn och fin och lövverket är lagt så du känner att det ser ut som en riktig härlig krans. Björk är xtra bra att binda med eftersom den är följsam och böjlig.

Börja enkelt, ser den lite skev ut som ovan så kpmmer den rätta till sig när bladen och blommorna är på.
Nu börjar det likna nåt…

Nu när du är nöjd med löven då kan du klippa en bit av ståltråden och vira runt bladen och kronan , försök lägga ståltråd vid grenarna så att de inte syns. Denna lindning är till för att sätta blommorna på plats sedan.

Följ kransen och grenarna.

Nu är det dags att ta fram de blommor du vill ha , antingen så har du plockat själv eller så har du köpt de blommor du vill ha. Jag brukar plocka själv men för detta tillfälle så köpte jag två olika buketter. En bukett bruka räcka för en krans.

Titta ut vilka blommor du vill ha i din krans, klipp av en bit av stjälken , stjälken skall vara såpass lång att när du tryckt ner blommorna genom kransen att stjälken kan bindas in i kransen.

Tryck in stjälken och låt blomman/blommorna sitta tätt inpå kransen. Men var försiktig så att blommorna ej går i sönder.

Fortsätt att sätta på de blommor du vill ha , ända tills du är nöjd, pilla in stjälken i den extra ståltråden du virade in kransen med så att blommorna sitter helt fast.

Så nu är det klart , visst blev den vacker?❤️

Comments Off on Hur gör man sin midsommarkrans?

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️