Blog,  Naturens läkande krafter!

Historien bakom död och uppståndelse

Innana är med i denna historia. Och som du kanske vet så symboliserar hon den unga vackra feminina och hon stiger ner till underjorden. I underjorden finns hennes syster Ereshkigal som är den som härskar över dödsriket.

När Innana väl är där så är hon tvungen att gå igenom 7 olika prövningar. Hon är klädd i 7 slöjor som symboliserar illusioner. Och på denna väg så skall hon möta sina värsta demoner och sina värsta rädslor.

När hon klarat en prövning då kan hon ta av sig en slöja och denna slöja är symbolen för attribut.

Den sista prövning är korsfästelse där hon dör och sedan åter uppstår på den 3;e dagen. Innana som du kanske förstår är upplagan för nästkommande olika myter. Där 3;e dagens uppvaknande från dödsriket är centralt.

Osiris , jona i valens buk , Adonis och Jesus är några exempel. Dock så är väl Jesus mer involverande från biblens värld.

Åter till historien om Innana.

Hennes syster Ereshkigal är gravid men Innanas nya jag och förlöser den nya Innana när tiden är inne.

Eris är Ereshkigals namn på stjärnhimlen och hon blir osynlig en period per år precis som Venus.  När Eris är nära Solen så försvinner hon och förr i tiden så ansågs detta som mycket olycksbådande och man trodde att det kunde bli nån farsot eller krig. Oron berodde mycket på att när Eris och Venus försvann från stjärnhimlen så försvann samtidgt all kärlek och skönhet.

Men faktum är att när Venus möter Solen då formas ett pentagram i form av en spets och då formas det också möten och en femårig cykel.

Och när Venus gör sin dans runt Jorden då skapas det ett mönster av en Livets blomma och detta under en åttaårig cykel. Och denna process är djupet av helande.

❤️

Comments Off on Historien bakom död och uppståndelse

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️