Blog

Gudinnan Innana

Hennes gudom hindrade inte att under Grekland krig med övriga orientens andra kulturer att bli fråntagen från sin tron. Där hon med hästlängder var den yttersta gudomen men blev överkörd av en manlig gud.

Detta skedde på 1000- talet f.kr och pga av detta så blev det en brytpunkt för kvinnans grundplats och moders gestaltning. Det spelade ingen roll även om det funnits i 30 000 år innan de ansågs att bryta detta förbund.

Men när Julius Ceasar hamnade på sin tron så fick han ett rejält motstånd och valde då att låta Afrodite föras in i den grekiska mytologin.

Och därav så kom Venus in i bilden. Denna beskedliga och mindre vilda sköna Venus fick sin plats.

Venus kunde man anpassa till romarnas tycke och smak och då blev det en ny gudinna. Och som du kanske vet så är Venus förlagan till det feminina och utsökta.

Tyvärr så fick Innana chansen att fortsätta vara kärlekens feminina gestalt.

Jag tycker det är lite sorgligt.

❤️

Comments Off on Gudinnan Innana

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️