Blog,  Naturens läkande krafter!

Glad midsommar!

Nu är det redan midsommar 2021 , åren går så fort men jag som idag är 47 år kan ändå minnas midsommarens både glädje och inte lika mycket glädje när mörkret som egentligen är min bästa vän inte var så glädjespirande då som barn som nu.

Men mörkret och den typiska svenska fylle midsommaren tar vi en annan gång , idag fokuserar vi på midsommarens vackra men lite konstiga symbolik. Vi vet ju att midsommar firar sommarsolståndet och har firats sedan 300 -talet. Och är en kristen symboliskt firande , men får oss i Sverige så har firandet blivit något mer än bara en kristen fest.

Om vi nu inte tänker på matjesill , färsk potatis , gräslök , gräddfil och jordgubbar så firar vi detta av en ren tradition. Förr så var midsommar natten en natt med fantastiska väsen och varelser och full av övernaturlighet ( vilket jag kommer skriva om i min andra blogg ; andrasidanspegeln.se ) så var jag som barn så över glad över att dansa runt midsommar stången , med en vacker blomkrans runt mina lockar , en fin sommar klänning , bruna ben och sjungande små grodorna med hög röst. Det var en fin tid , glädjen att hitta sju sorters blommor att lägga under huvudkudden ( För att drömma om sin blivande man ) var en stor del i mitt barnasinne vid midsommar.

Men sen när jag blev tonåring så blev midsommarfirandet lite mer åt andra hållet , med fest och lite över dryck och en morgon hemkommst på midsommardagen rakt ner i sängen och en möjligtvis en hink vid sidan av om nu maten skulle komma upp. När jag blivit vuxen och fått mitt första barn så handlade det bara om att fira midsommar dansandes runt midsommarstången och återuppta de gamla visorna och visa min son hur en vacker midsommar skall vara. Denna ritual följde också med min dotters tidiga barndom och vi reste ner till Skåne och firade midsommar där med samma dans och samma visor som jag själv sjungit , fast mycket mycket tidigare i mitt liv.

Nu är min son vuxen och firar midsommar med sin tjej och vänner , jag och min dotter softar och tar det bara lugnt och äter gott. Nu inte vår svenska midsommar mat utan det som faller oss in , förutom jordgubbar som är ett absolut måste. Tiden är så kort som vi har med våra barn , de växer fort och man måste njuta av den tiden som man har. Även om vi inte dansar just idag runt midsommarstången så vet jag att om ett par år så kommer det barnbarn och då får man göra liv i de gamla traditionerna igen.

I dessa gamla minnen och i nya minnen och i minnen som komma skall så finner jag glädje och harmoni , genom att tänka på 7 sorters blommor under huvudkudden , höra visan små grodorna i bakhuvudet och tänka på årets vackraste natt gör mig mycket lycklig…

Ha en fin midsommar alla mina vänner , var rädda om er , jag finns här hela midsommar helgen 03.00-05.00 om ni behöver mig…

All min kärlek till er…

Comments Off on Glad midsommar!

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️