Blog,  Drömmar och drömskola,  Drömtydning

Drömmarnas värld; arbeta med bild!

Redan från när vi är små så tänker vi mer i bild än med ord. Med denna förståelse förminskar vi inte våra tankar och idéer till ord för att ge en förklaring, utan vi använder bilderna och vidgar dom och de i sin tur skapar med bilder.

Som vuxen måste man ju använda ord för att kategorisera upplevelser , kommunicera med andra och skaffa information.

Men på natten så förstärks och återskapar förmågan skapa och tänk i bild. Så detta innebär att när vi skall analysera vår drömvärld så har vi tillgång till det två bästa ting.

Jag kommer att använda mig av en fallstudie för att förklara hur drömmar medför tankar som trängt undan pga av olika anledningar.

Jeanette som levt lycklig i ett par år med sin partner , de är båda över 30 och har lagt stor fokus på sina karriärer. En natt så drömde Jeanette att hennes partner gått bort och sen förde med sig hans kropp i en papp kartong och med kroppen åkte tåg till sin bortgångna farmors hus.

När väl Jeanette klev av tåget så märkte hon att hon bar på en annan kartong och i denna fanns köttpajer.

Vad betyder denna dröm?

Denna dröm var en tydlig visning på verkligheten att hon innerst inne ville göra en förändring i sitt förhållande.

Partners död visade på att hon är redo att gå vidare till nästa fas i relationen och stänga av locket på den nuvarande situationen ,som var lycklig på sitt sätt.

Pappkartongen med lock istället för en kista visade på att Jeanette inte hade en avsikt att begrava sin partner ( alltså lämna ). Sen tog hon kartongen till en trygg plats där hon var riktigt lycklig med sin farmor. Detta betyder att vi söker något annat i livet än det vi redan har , något som fattas , drömmer du om din barndom ( om den var lycklig) så betyder den detta.

I Jeanettes fall så betydde drömmen att slå sig till ro och bilda familj.

Kartongen med köttpajer på visade vad hon verkligen vill ha istället för en fortsatt karriär och ett beskymmer fritt förhållande. Pajer symboliserar hemlagad mat och i vissa kulturer fruktbart som i sin tur påvisar stark ekonomi, ombonat hem , äktenskap och barn.

Att hon sedan i drömmen förde hens kropp till farmodern ger symbolik för att skapa och ge nytt liv till partnern.

Det är fantastiskt hur man kan tolka fram drömmarnas mening genom att göra en djup analys…

Comments Off on Drömmarnas värld; arbeta med bild!

Jag har arbetat som medium i många år. Mina förmågor och krafter har gått i arv I generationer. Historia är också något som jag är facinerad av , vetskapen om vår existens och hur vi fungerar i balans med universum är unikt och intressant. Med tarotkort , samarbete med änglarna , beskydd, besvärjelser, magi kan jag hjälpa dig vidare på livets väg. Jag är din guide och med min kärlek , trygghet och mina förmågor så finns jag här för dig. Jag är din vän i mörkret och jag är din vän i ljuset. Tillsammans så är vi ett. ❤️