Blog,  Drömmar och drömskola,  Drömtydning

Dröm studie , dröm exempel!

Denna kvinna vid namn Therese som är lite över 40 år som är gift och har 3 st tonårsbarn. Ibland känner hon att hennes man är som ett fjärde tonårsbarn med ett extra behov som de andra inte har. Hennes man hjälper sällan till med vardagen men kräver ständig uppmärksamhet från henne.

Therese jobbar hemifrån som webb designer och även om hon jobbar lika mycket som sin man eller mer , så tar barnen och hennes man henne för givet. De anser att Therese skall anpassa sitt företag till deras olika behov som tex små kriser och deras sociala liv.

Therese lever med klumpen i magen och det känns som om hon större delen av sitt liv också måste agera fredsmäklare i gräl mellan barnen och deras pappa. Båda parter kräver hennes stöd om inte annat så får bägge parterna raseriutbrott.

En natt efter en jobbig kväll med gräl och dylikt så drömmer Therese högst levande att hennes döda far står i trädgården utanför hennes hem. Han tänder papper och försöker sätta eld på huset. Therese försöker släcka elden med små vattenskålar samtidigt som hon försöker övertyga sin familj att det inte är nån fara.

Hennes pappa skrattar åt hennes försök att släcka branden och hennes barn struntar i henne.

Plötsligt ger Therese upp och säger ; Låt det brinna! Och går sedan tillbaka in i huset. Strax därefter så vaknar Therese gråtandes.

Självklart så vill inte Therese att huset skall brinna upp eller att hon vill skada sin man och sina barn.

Tyvärr så är det ibland bara dramatiska bilder som får oss att reagera. Det är ett sätt för vårt sinne att berätta att vi behöver vakna upp och lyssna på oss själva. Ett meddelande som vi inte kan nonchalera.

När Therese satte sig ner och analyserade sin dröm så kom hon på att hennes far betett sig på samma sätt mot hennes mor ,precis som hennes man gör nu. Ett hänsynslöst och själviskt sätt.

Therese mor hade under hela hennes uppväxt försökt skydda henne mot hennes far genom att ta över hans ilska. Och nu så upprepades historien.

Therese mor dog olycklig och besviken. Men Therese inser nu att hon kan göra något åt sin egna situation.

Nu blev Therese medveten om att hon gick tillbaka till det brinnande huset och detta innebar att hon inte är redo att lämna sin destruktiva situation. Therese tog dock ett beslut att gradvis ta distans från sin familj och sluta vara fredsmäklare och istället börja skapa ett eget liv.

Vid dags datum så är Therese lyckligare än hon varit på länge, hon har återupptagit sin målar hobby och tar sig hemifrån då och då. Hon har också slutat agera fredsmäklare och bråken har faktiskt lugnat ner sig.

Comments Off on Dröm studie , dröm exempel!